Свързани новини

26.02.2010 12:34

363 000 безработни са регистрирани в Бюрата по труда

Видян 1718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

363 000 безработни са регистрирани в бюрата по труда. Това обяви изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова, цитирана от БГНЕС.


Тя обясни, че очаквано, се наблюдава плавно покачване на безработицата. За подобряване на заетостта, от АЗ стартират проекта "Развитие" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Схемата е насочена към работодателите, които ще трябват да подават заявления за броя служители, от които имат нужда. По проекта ще бъдат обучавани безработни младежи до 29-годишна възраст, безработни над 50-годишна възраст, както и продължително безработни лица. Работодателите могат да бъдат държавни или частни предприятия като при фирмите от реалния сектор АЗ ще поема половината от минималната работна заплата. В случаите, когато служителите се наемат от общински администрации, агенцията ще поема и осигуровките.
Стелиянова изрази готовността на агенцията при строежа на АМ "Тракия", спечелена от фирма "Трейс", да бъдат предоставени обучени строителни работници от Бюрата по труда. По думите на изпълнителния директор на агенцията, служителите на АЗ ще направят разяснителна кампания в по-големите предприятия в страната, както и тези, изпълняващи големи обществени поръчки. От АЗ стартират и проектите "АЗ МОГА", "Адаптивност", "Отново на работа", както и "Ш@нс за реализация на младежите в България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и