21.10.2008 12:44

Германка роди шест бебета

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германка, която дълги години не можела да забременее, роди шест бебета. Новината потвърди директорът на болницата Улрих Фрай.
На 16 октомври жената е дала живот на четири момиченца и две момченца. Всяко от тях тежи между 800 и 900 грама, състоянието им е стабилно. Според специалисти, те имат големи шансове да оцелеят.
Отделението за преждевременно родени, в което ще се грижат за шестте бебета, докато състоянието им бъде стабилизирано
В Германия оцеляват близо 90% от бебетата с тегло под 1000 грама, казва Моника Бернс, директор на клиниката по неонатология в болница "Шарите", където са родени мъничетата.
Майката е преминала през стандартна процедура за ин витро оплождане след многократни неуспешни опити да забременее. Бременността е продължила 27 седмици.
Това съобщи Волфганг Хенрих, лекарят асистирал по време на раждането, на специална пресконференция. Бебетата са родени с цезарово сечение.
От болница "Шарите" отказват да съобщят самоличността на родителите.
Медицинското заведение е едно от най-старите и уважавани в Германия. "Шарите" съществува от 300 години, но тук никога не са се раждали шест бебета наведнъж. През последните 20 години в Германия не е имало подобен случай.
Шансът да се забременее с шест бебета е едно на четири милиарда. Първият регистриран случай на оцелели шестзнаци в света е през 1974 г. в Кейп Таун в семейството на южноафриканци.
През август тази година иракчанка роди шест бебета, но две от тях починаха малко след раждането, тъй като болницата нямаше необходимата апаратура, за да се погрижи за тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни