Свързани новини

03.02.2010 16:33

Пътните ремонти в София на карта в нета

Видян 3730 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специално разработена карта ще отразява действащите и бъдещите ремонтни работи по основните булеварди и улици на София. Тя беше представена вчера от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.
Целта е чрез картата софиянци да бъдат точно информирани за актуалните ремонти и така да търсят обходни маршрути. Данните ще се обновяват непрекъснато. Картата е направена от експерти на Центъра за градска мобилност и е по поръчка на столичния кмет. Тя ще бъде качена на сайта на Столична община.
Инвестиционната програма за ремонти е мащабна и сериозна, каза още Фандъкова. В бюджета са заложени достатъчно средства, за да продължат всичко големи проекти, насочени към развитието на града, както и да започнат нови такива. Дълги години столицата не е имала достатъчно добре разработена инфраструктура, а заради броя на автомобилите в някои части София се задъхва, обясни кметът. Ще се намерят всички възможни начини за информация на хората, за това какво се ремонтира, ще се работи активно за подобряване на транспорта, както досега, обясни още Фандъкова. На трето място ще се търси максимално облекчаване на трафика, което изисква време и финансиране.
„Надявам се, че всички граждани ще проявят разбиране и ще търсят обходни маршрути, а ние ще ги информираме максимално за това”, каза Йорданка Фандъкова.
През настоящата година на 30 места в града са планирани строителни и ремонтни дейности. Освен метрото сред тях са реконструкцията на бул. Данаил Николаев, ремонтът на надлеза при Бакърена фабрика, основният ремонт на бул. Климент Охридски и др.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв