Свързани новини

28.01.2010 09:14

Има затворени пътища в Добричко

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Хасково, Видин, Бургас и по високите места са заснежени със заледени пътни участъци, които се обработват и опесъчават, съобщиха от пресцентъра на СБА.


Поради снегонавявания все още има затворине пътища в област Добрич. Слаб сняг превалява в областите Ловеч, Шумен и Добрич. АМ "Тракия" и АМ "Хемус" са проходими при зимни условия , като продължава работата по разчистване на платната за движение в заснежените участъци.
Към 6:00 ч. тази сутрин преминаването през ГКПП "Кулата" и "Илинден" е без проблеми. Няма образували се опашки от автомобили. Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Етрополе-Златица и Върбишки.
Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 т. през прохода Шипка. Срок до края на март.
Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Сливен-Стара река, Сливен-Ичера-Градец, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Пещера-Батак-Доспат.
Всички МПС трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през Дюлински проход и по отворените пътни участъци на област Добрич.
Товарните автомобили следва да се движат с вериги пред прохода Котел-Омуртаг. Поради снегонавявания са затворени следните пътни участъци в област Добрич: Вранино-Белгун, Конаре-Крапец. Опасност от падащи камъни и свлачища има по пътищата София-Самоков, Ботевград-Мездра, Кричим-Девин, Асеновград-Смолян, в района на Мечи дол, Козница, Кресненското и Искърско дефилета.
Ежедневно за времето от 5.30 до 8.50 часа и от 16.30 до 20.50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал Владая. От 1 ноември 2009 г. до 1 март 2010 г. всички МПС трябва да се движат с включени къси светлини и през светлата част на деня.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв