Свързани новини

05.01.2010 17:24

Над 2,5 млн. лв. са приходите от тикетсистемата

Видян 1485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 2,5 милиона лева са приходите от тикетсистемата за 2009 г., сочи статистиката на Столичния електротранспорт. Електронното таксуване беше въведено през септември 2008 г. във всичките 305 трамвая и 150 тролейбуса.


Броени месеци след старта на системата билетните автомати и валидатори станаха обект на вандализъм. “Умишлено повредени бяха 40 апарата за продажба на билети, с цел да бъдат откраднати парите в тях“, каза за 19` шефът на електротранспортната фирма инж. Евгений Ганчев. Имало е и не малко счупени валидатори.


„Щетите, нанесени на тикетсистемата, са на стойност над 50 000 евро“, каза инж. Ганчев. От компанията са заменили скъпата потрошена техника с нова, защото не може да бъде поправена. А стойността на един билетен автомат е 1000 евро.


Всеки един от случаите на нападение е регистриран в полицията, като част от нарушителите са задържани и срещу тях има заведени дела.


Засега електронното таксуване остава само в трамваите и тролеите. 


От 1 март тази година обаче книжните карти за столичния обществен транспорт излизат окончателно от употреба и ще бъдат заменени с електронни. След по-малко от два месеца вече няма да се издават книжни варианти на документите за месец, три месеца, половин и една година.


Е-картите ще важат за трамваи, тролеи и автобуси. В рейсовете, където  няма устройства за отчитане на пътуването, пътниците ще бъдат освободени от задължението да валидират картите си. Контролът обаче остава същият, тъй като всички контрольори имат четци за електронните документи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и