03.01.2010 16:40

Пазете трамваите – те са ваши!

Видян 1962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазете трамваите – те са ваши! Под това мото стартира съвместната инициатива на Столичния електротранспорт, към която се присъединява и вестник 19 минути.


Вярно е, че транспортните средства в София не са първа младост. Факт е обаче, че не пазим и тези, които са чисто нови. А бихме пътували много по-добре, ако седалките не са нарязани или пък издраскани със спрей, а прозорците не са счупени. 


Затова в следващите дни на страниците на 19` ще се питаме да обясним защо е важно да пазим трамваите, които се купуват с нашите пари на данъкоплатци.    


Първият тръгва официално в София на 1 януари 1901 г. Реализацията на идеята в града да бъде изградена мрежа от трамвайни линии започва на 1 декември 1898 г., когато общината отдава на концесия построяването им на дружества от Франция и Белгия. Строителните работи продължават около година преди официалния старт на мотрисите. Първоначално пътниците са обслужвани от 25 трамвайни коли и 10 ремаркета.


От миналата година по линия №5 пътуват няколко реновирани трамвая. В мотрисите са подобрени условията за пътниците, намален е шумът, монтирано противоплъзгащо подово покритие, изградена е система за по-ефективно отопление и модерно осветление, седалките са с тапицирани вложки, които могат лесно да се поддържат. Изградена е нова средна секция с нисък под, на която е монтирана механична рампа за хора с увреждания.


Обновените трамваи имат модерен външен дизайн и ново дизайнерско решение на интериора. Пътуването в тях е далеч по-комфортно и от всеки от нас зависи дали по-дълго ще остане такова!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв