Свързани новини

21.12.2009 13:15

Осем години от трагедията в „Индиго”

Видян 1855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осем години след трагедията в дискотека "Индиго" паметникът на загиналите деца бе отрупан с цветя и близки на загиналите се поклониха пред паметта им, предаде БГНЕС.


При нелепата трагедия преди осем години загинаха 7 деца, а 12 пострадаха, след като бяха стъпкани и задушени. Всяка година на мястото на бившата дискотека /на стадион "Юнак"/ се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.
Осъдени за трагедията пред дискотека "Индиго" на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов - глоба от 3000 лева. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти. На 20 декември 2002 г. Софийският апелативен съд прекрати производството и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп