Свързани новини

09.12.2009 17:45

20% повече средства за София през 2010 г.

Видян 1525 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджетът на Столичната община за следващата година да бъде 1,2 милиарда лева, предвижда проектът на бюджетната комисия на общината. За тази година бяха заложен 1 млрд. лв., което е с 20 на сто по малко от настоящия проектобюджет.


Във финансовия план на София са предвидени над 300 млн. лева. Увеличението е с 20 на сто. Други 166 млн. лева ще дойдат от заеми, както и 115 млн. лева са собствените средства за капиталови разходи.


Единствената такса, която се предвижда да бъде повишена, е тази за детски градини. Както 19` писа, тя ще скочи от 40 на 60 лева.


Кметът Йорданка Фандъкова призна, че очаква да има дефицит в общинския бюджет, но се ангажира той да бъде минималният възможен. Първи приоритет на общината в момента е изплащането на работните заплати в секторите, където има общински служители. Засега екипът на новия кмет успява да се справи с погасяването на дълговете към фирмите, които вече са извършили услуги. Размерът на задълженията е около 30 млн. лева.


„Ще изчакаме до края на месеца, но се надявам, че ще можем да се справим прилично за тежката криза, в която се намираме“, коментира Фандъкова.


Очаква се проектът да бъде внесен в Столичния общински съвет през следващата седмица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева