Свързани новини

26.11.2009 17:42

Няма да затварят бул. Черни връх заради метрото

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на строителните работи на втория метродиаметър няма да бъде спирано движението по бул. Черни връх, каза главният архитект на София Петър Диков на обществена среща тази седмица в район Лозенец.


Направени са две изменения на проекта за втората отсечка, за да стане възможно това, обясни пред 19` шефът на Метрополитена инж. Стоян Братоев. Той каза, че стените и покривните плочи ще се строят на части и така на булеварда ще работи по едно платно на посока.


Броят на дърветата по булеварда, които ще бъдат изсечени, е намален от 136 на 66. По думите му за компенсаторни залесявания са предвидени 135 дървета и нова детска площадка. До минимум – от 56 на 18, е сведен и броят на павилионите, които ще бъдат премахнати. Те се намират пред Текстилния техникум. 


Архитект Диков каза пред хората от квартала, че за  продължаването на метрото до ул. Филип Кутев при Мототехника в София ще са необходими 60 млн. евро, и от три до четири години. 


Във връзка с движението по бул. Черни връх той добави, че  организацията на градския транспорт ще бъде въведена в най-кратки срокове.


Той отрече твърденията на граждански организации, че почвите под терените на метрото не са надеждна основа за строителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!