Свързани новини

19.11.2009 17:21

Обособяват академични зони в Студентски град

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Студентски град в столицата ще бъдат обособени академични зони чрез промяна на подробния устройствен план, гласуваха общинските съветници днес при приемането на Общия устройствен план (ОУП) на София. Предложението на БСП беше подкрепено от съветниците.


Устройственият план на Студентски град, с който ще се обособят т. нар. кампуси е пред завършване, каза пред журналисти гл. арх. на София Петър Диков. Идеята е в тях да има само дейности, свързани с обучението на студентите. Дискотеките, които са извън академичните зони, имат право да съществуват. А заведенията вътре в тях ще са въпрос на конкретно решение.


Друго предложение на БСП за изменението на територията на София ЛЕНД, която да стане зона за атракции, обаче, не получи подкрепа. В декларация от левицата заявиха, че целта на искането им е била да не се застрои тази територия. От своя страна арх. Диков посочи, че там гората е ликвидирана и паркът в тази му част ще бъде върнат трудно. Устройственият план позволява там да се направят високи сгради като има 40 на сто озеленяване, каза той.


Ще се отнася до застрояването в Западен парк Диков коментира, че там става дума за земеделска земя, която не е залесена. По план там няма да се строят сгради по-високи от два етажа. Тоест застрояването ще е с плътност 10 на сто, а останалата част ще е за озеленяване, отбеляза Диков.


На заседанието не беше прието и предложението на общинския съветник от БСП Георги Кадиев гробищен парк да не се изгражда в Казичене, а в земите около Кремиковци. Аргументът му бе, че там земята е отровена от производството. Прието беше гробище да се направи при Казичене. То няма да се строи там само при намирането на друг вариант.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак