Свързани новини

01.11.2009 14:41

Как да реагираме при симптоми на грип?

Видян 2619 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите признаци на грипа са повишена температура, главоболие, мускулни болки, дращене в гърлото. Не подминавайте тези симптоми като приемате определени лекарства и отидете  на работа, съветват специалистите. Тяхната  препоръка е да не излизате никъде! Ако се разхождате с температура 37 градуса, след 2 часа тя ще се повиши до 40 и отново трябва да се върнете в леглото. Освен това, оставайки у дома, ще пощадите околните. Доказано е, че едно кихане е достатъчно да зарази пътниците в целия автобус или офис, посочва здраве.bg.


Желателно е  болният да бъде настанен в отделна  стая. Нека използва отделни съдове, четката му за зъби да е в отделна  чаша. Освен това трябва добре да измивате ръцете си. Гърлото да се изплаква с дезинфекциозен разтвор. Приемайте антивирусни препарати.


Не бързайте да приемате антибиотици, съветват лекарите. Вирусите на грипа не са чувствителни към тях. Освен това антибиотиците убиват и част от полезните микроби, защитаващи организма.
По мнението на специалистите и тазгодишната грипна вълна ще се появи в края на ноември - началото на декември, а пикът й ще бъде през първите три месеца на следващата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей