Свързани новини

22.10.2009 16:49

Гледането на телевизия късно вечер води до депресия

Видян 2698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Децата, които гледат телевизия късно вечер в леглото си е по-вероятно да развият депресия, предупреждават учените. Те установили, че прекаляването с изкуственото осветление може да промени настроението и да предизвика симптоми на депресията като липса на енергия и ентусиазъм, информира БГНЕС.


Учените от Държавния университет в Охайо смятат, че връзката може да обясни защо нивата на депресия нарастват с увеличаването на светлината от електрическите лампи. Синята светлина от телевизионните екрани може да бъде особено вредна. Психолозите установили, че мишки, които се намирали в осветена целодневно стая, проявявали повече симптоми на депресия от други мишки, поставени при нормален цикъл светлина-тъмнина. Резултатите показват, че трябва да се обърне повече внимание върху това как изкуствената светлина се отразява на емоционалното здраве на хората, съобщи един от авторите на изследването проф. Ранди Нелсън, специалист по неврология и психология. "Увеличаването на процента на хората, страдащи от депресивни разстройства отговаря на увеличаващото се използване на светлина през нощта в съвременното общество", счита той. По време на изследването, което ще бъде публикувано във в. "Behavioural Brain Research", били използвани мишки, които били изложени на различно количество светлина през нощта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и