Свързани новини

15.10.2009 18:43

София строи 5 естакади с европари

Видян 3740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет кръстовища на две нива в София ще бъдат изградени със средства от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Столичният общински съвет одобри днес решение за подписването на договор с финансовата институция за заем за финансиране на инфраструктурните проекти. 


СОС ще излъчи работна група за преговори с изпълнителите, спечелили обществените поръчки за строителството на естакадите, за да не завишат те цените за изпълнение.


Общата стойност на петте проекта е 90 млн. лв. За изпълнител на кръстовищата на България и бул. Акад. И. Е. Гешов е избран Балканстрой АД. Стойността на двата проекта е 38 млн. лева.


Част от архитектурната физиономия на града трябва да станат и естакадите на бул. Драган Цанков и алея Яворов и на бул. П. К. Яворов и бул. Стоян Михайловски. Те са за общо 44 млн. лева и ще бъдат изградени от ГБС-Инфраструктурно строителство.  


Кръстовището на бул. Андрей Сахаров и бул. Андрей Ляпчев за 8 млн. лв. ще строи Трейс груп.


По време на обсъжданията в комисиите на СОС бе съобщено, че въпреки подписаните договори след приключване на обществената поръчка за 88 238 761 лева, в момента има процедура по обжалването й в съда, съобщи БТА. Това наложи съветниците да приемат променен график на строителството на петте кръстовища. Трябва да се спази срокът за усвояването на парите от ЕИБ, който е до 2013 година.


Решението за заема стана факт с гласовете на съветниците от ГЕРБ, БСП, АТАКА и НДСВ. Колегите им от СДС и ДСБ се въздържаха от гласуването с мотива, че предложенията за изграждането на кръстовищата като местоположение не са обосновани от транспортно-комуникационна гледна точка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева