Свързани новини

14.10.2009 09:03

Спадат абортите в света

Видян 2126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общият брой на абортите и нежеланитe бременности е спаднал, се твърди в проучване, което освен това предупреждава, че небезопасните прекъсвания на бременност, особено в развитите страни, убива 70 000 жени годишно, предаде БГНЕС.


Абортите са намалели от около 45,5 милиона през 1995 до 41,6 милиона през 2003 г. Твърде много жени обаче били подложени на опасни аборти, особено в развиващите се държави, твърди изследването, озаглавено "Абортите по света: десетилетие на неравномерен напредък". То пресмята, че небезопасните прекратявания на бременности отнемат около 70 000 човешки живота годишно, докато 5 милиона жени са лекувани от усложнения, причинени от подобни процедури. Други 3 милиона с усложнения не са излекувани, твърди изследването. Президентът на Guttmacher Institute заявява, че абортът е безопасен и законен в почти всички развиващи се страни. "Но в по-голямата част от развиващия се свят, абортът остава ограничен и небезопасното прекратяване на бременността е често срещано явление".
40 % от жените живеят в държави със силно рестриктивни закони за абортите. Прекратяването на бременността е абсолютно забранено в 32 страни. В документа се съобщава, че 97 % от жените в репродуктивна възраст в Южна Америка и 92 % от тези в Африка живеят под стриктни закони за аборта  - като пропорциите остават непроменени през изминалото десетилетие. Ограниченията в тази посока са облекчени в 19 държави от 1997 г. насам, докато в три те съществено са се засилили, свидетелства докладът на Guttmacher Institute.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.