Свързани новини

13.10.2009 17:30

Новите контейнери за смет – опасни при буря!

Видян 2480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пластмасовите контейнери за смет са реална заплаха при буря. За това предупреди в нарочен текст Веселин Василев от София, цитиран от news.bg. Около 8:45 ч. вчера, когато ураганният вятър се завихри по столичните улици, Василев на косъм се разминава с катастрофа. Колата му се движи по бул. Андрей Ляпчев към Студентския град, когато на пътя му се изпречват „няколко кофи за боклук“.  По думите му те са подредени „в идеална формация (без възможност за заобикаляне) и се движат срещу него с голяма скорост“.


Безуспешни се оказват и опитите на шофьорите да избегнат сблъсъка с контейнерите. „Кофите ни стигнаха и започнаха да ни блъскат колите“, разказва потърпевшият водач и уточнява: „Става въпрос за тези, новите, черни пластмасови кофи, с нови колелца...“.


Подобни инциденти с олекотените контейнери за смет, поставени от новите чистачи на града, не са новост за софийските улици. С наближаването на зимния сезон - при поледица и по-силен вятър например, има реална опасност черните контейнери да се окажат непредвидени участници в движението.


Няма да е зле комисията, назначена от и.д. кмета Минко Герджиков да провери деветте фирми чистачи за готовността им за зимата, да изиска от тях да обезопасят и контейнерите си, коментираха пред 19` свидетели на други подобни инциденти. Черните пластмасови съдове за смет са почти на всеки ъгъл в центъра на града.


В понеделник от изявление на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска стана ясно, че от „Московска“ 33 планират да бъде създадено общинско предприятие за почистването на централните части на София. То ще трябва да действа в районите Оборище, Възраждане, Средец и част от Триадица. За създаването му ще е необходим значителен финансов ресурс. Последната дума имат съветниците, които ще преценят дали това е рентабилно в условията на криза.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в