14.10.2008 13:29

Кашкавалът „гони“ мазнините

Видян 1938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повечето видове кашкавал съдържат висок процент мазнини и калории, но и много калций. В този продукт има линолева киселина, която намалява риска от възникването на рак, сърдечни заболявания и диабет. Тя спомага и за отслабването, тъй като не позволява на мазнините да се натрупват.
Кажете “ДА” : на мазните видове със силен аромат и наситен вкус като фета, пармезан, синьо сирене. Дори малко парченце ще бъде достатъчно да се заситите и да изпитате удоволствие.
Кажете “НЕ” : на кашкавала с ниско съдържание на мазнини (18-20 %). Тези видове, за съжаление, не са достатъчно вкусни, те са практически без аромат, следователно не предизвикват бързо засищане и с тях може лесно да се преяде.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец