Свързани новини

13.08.2009 14:46

Площадка за деца с увреждания в София

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минко Герджиков откри първата детска площадка в София с рехабилитационни уреди и играчки приспособени за деца с увреждания, информира БГНЕС.


Площадката се намира в двора на Дома за деца лишени от родителски грижи в ж.к. Драгалевци и е на стойност 300 000 лв, отделени от общинския бюджет. Това е първата подобна инициатива на столична община, но заместник-кметът по здравеопазване – Албена Атанасова се надява през следващата година подобни рехабилитационни уреди да бъдат монтирани на всяка детска площадка и в междублоковите пространства. Капацитетът на дома за сираци в Драгалевци е 48 места, но в момента там живеят 45 деца. Издръжката му се осъществява от делегиран бюджет, който предвижда 6000 лв за годишната издръжка на едно дете. Налага се обаче общината да дофинансира много повече.
„Надявам се да променим стандартите с новото правителство“, посочи Атанасова. В момента се ремонтират повечето домове за възрастни хора с увреждания в квартал Дървеница, Зона Б5 и Горна Баня. По програмата „асистент за независим живот“ на столична община за тази година са отделени 4 000 000 лв. 900 са асистентите, а до момента над 700 души са се възползвали от услугата съобщи Герджиков. Той изрази надежда, че общината ще може да развива социалните си инициативи и със средства от оперативните програми. Предвижда се и самите райони на София да могат самостоятелно да кандидатстват за грантове. Причина за това са забавянията, които налагат по закона за обществените поръчки. „Хубаво е че министър-председателят на България е минал през софийската работа и знае какви са проблемите на общините“, заяви кметът на район „Витоша“ Любен Петров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще