Свързани новини

09.08.2009 15:50

Фекалии и интернет заливат плажа в Бургас

Видян 2245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

46 капанчета, кафенета и пицарии са осеяли 2,5 километровата пясъчна ивица на двата бургаски плажа. Повече от половината от тях се намират само на 3-4 метра от морето и изхвърлят отпадните си води или в канализацията на морската градина, или се заустват в него. Малко известно е обаче, че бургаският плаж няма канализация. Така зловоният мирис витае около някогашния вход на Централния плаж – срещу хотел „Приморец“ и в района на старото Казино и Мостика. Единствената положителна екстра е наличието на безжичен интернет, който е пуснат за маниаците. А любимото място на бургазлии - „Адам и Ева“, което при това е безплатен паркинг, се е превърнало в мръсния плаж, разкри 19`. Там търговците на напитки, кафета, бира и цаца са се окопали като заринати в пясъка „капанчета“ за летовници. 


Положението се влошава и от факта, че не е спазен регламентът за търговската площ, според който заведенията трябва да заемат само един процент от пясъчната ивица. ''Акцията със запечатаните незаконни кръчми се оказа кьорфишек, защото след броени дни, те отново вдигнаха кепенците. Една разходка по крайбрежната алея веднага ще впечатли всеки – много от кръчмите са акостирали в самите зелени тревни зони край двата плажа'', твърдят потърпевшите от хаоса. От местната администрация уведомиха, че полагането на тръбите било планирано за догодина, а до тогава миризмата ще продължава да тормози хората. Родният туризъм по южното ни Черноморие вече се прочу с подобен скандал, надхвърлил националните ни граници. Заради замърсените морски води от липсата на канализаци във курорта Свети Влас, близо 200 лагеруващи деца внезапно се разболяха и прекъснаха ваканцията си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева