28.07.2009 17:06

Околовръстното минава в естакади над две кръстовища

Видян 2790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на естакада над булeвардите "Сливница" и "Царица Йоанна", които ще пропускат директно движещите се по Софийския околовръстен път, предвижда техническият проект за пътните възли. Движението по тях и връзките с жилищните комплекси ще се осъществява на ниво чрез кръгови кръстовища и локални платна, съобщи сайтът Строителство градът. Съгласно новия общ устройствен план бул. "Царица Йоанна" осъществява директна връзка от центъра на София към квартал "Люлин" и пътя София – Банкя и София - Калотина.


По предварителни проучвания нивото на подпочвените води е високо, затова са предложени две естакади. Едната е над бул. "Царица Йоана" и е с дължина около 400 м, втората минава над бул. "Сливница" и е с дължина около 800 м.


Експертният съвет на Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) одобри идейната фаза на проекта за пътен възел околовръстно шосе и бул. "Сливница", съобщиха от агенцията. Техническият проект не е завършен окончателно. Той е внесен за разглеждане в НАПИ, но е върнат за доработка. Идейният проект на обекта е съгласуван и одобрен от Столичната община.


Проектът е в обхват – от края на пътен възел на автомагистрала "Люлин" - столичен околовръстен път до моста на р. Какач, както и проект за изменение на действащите подробни устройствени планове.


Това са кв. "Филиповци", жк "Люлин – разширение запад", както и територии, прилежащи на пътен възел столичен околовръстен път – бул. "Сливница" и зона "Модерно предградие".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!