Свързани новини

26.07.2009 11:39

Обясняват световната криза на кралица Елизабет с "отрицанието"

Видян 2243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтъкнати икономисти заявили пред кралица Елизабет Втора, че световната финансова криза била предизвикана от "психологията на отрицанието" сред финансовия и политически елит, твърди доклад, за който съобщава БГНЕС.


В тристранично писмо експертите пишат, че "финансовите фокусници" напълно са се провалили да "предвидят времето, степента и остротата" на кредитната криза. Писмото е подписано от политическия историк Питър Хенеси и Тим Бесли, професор в Лондонския колеж по икономика (LSE) и външен член на комитета по монетарна политика на Бенк ъф Ингланд. То говори за "психологията на отрицанието", завладяла политическия и финансов свят при постепенното възникване на кризата.
Икономистите и финансовите експерти убедили сами себе си и световните политици, че са намерили умни начини да овладеят рисковете за пазарите. По време на посещение в LSE през ноември, кралица Елизабет попитала професор Луис Гарицано за кредитната криза, заявявайки "Защо никой не я забеляза?". Говорителка на Бъкингамския дворец отказа да коментира кореспонденцията, но заяви: "Кралицата винаги проявява интерес към текущите въпроси и е в крак с тях. Очевидно рецесията е тема от огромен интерес".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби