Свързани новини

17.07.2009 14:42

В скоро време ще има хапче против затлъстяване

Видян 1922 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изследванията показват, че за по-малко от десетилетие 75% от нарастващото население в щатите ще има наднормено тегло. Учените все още не са открили магическото средство срещу затлъстяването, но експертите от Университета Джорджтаун във Вашингтон твърдят, че имат нещо, което може да бъде като "магия", съобщава БГНЕС.


От дълго време на невролозите и диетолозите им е известна връзката между стреса и затлъстяването. Учените от университета откриха нещо, което смятат за смайващо подобрение. "Смайващо е всъщност, това че открихме точния механизъм с помощта на който хората получават мазнини когато са стресирани и консумират храни богати на мазнини и захар. С разкриването на този механизъм сега може да манипулираме мазнините", твърди София Зуковска. Заедно с колегите си Зуковска е изложила лабораторни мишки на същия стрес, които биха изпитали дивите животни, след което са ги хранили с така наречената Фаст фуд. Мишките много бързо затлъстели. Учените забелязали повишено количество на химикала - неуропептид Y. Той се активира при стресови ситуации и помага за увеличаване на мастните клетки.
Учените също така открили, че мазнините при мишките се трупат около талията също така както и при хората. Експертите обаче открили също така, че биха могли за кратко с помощта на друг химикал да блокират неуропептид Y (NPY). "Не само че имаме възможност да манипулираме създаването и натрупването на мазнини и дори да разкрасим тялото, но мислим, че ще сме в състояние да лекуваме затлъстяването", казва в заключение София Зуковска. Учените обаче изтъкват, че ще им трябва доста време преди да се започне клинично изследване на хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион