Свързани новини

13.07.2009 16:27

ТОП 10 на плажовете в бившите соцстрани

Видян 2215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрите места за почивка през лятото в бившите соцстрани направи испанския туристически сайт diariodelviajero.com.


„Страните, които бяха зад желязната завеса в продължение на дълги години, все още са сравнително непознати за международния туризъм, въпреки че вече са напълно интегрирани в Европа“, посочват испанците. Сред преимуществата на морските курорти в тези държави те изтъкват природните даденостите и нестандартното преживяване. Класираните страни са Словения, Хърватия, Черна гора, Унгария, Румъния, България, Полша, Литва, Латвия и Естония, които имат излаз съответно на Адриетическо, Черно и Балтийско море, както и на сладководни басейни. От сайта уточняват, че критериите за оценка са субективни и че в класацията биха могли да се включат и много други места.


Първото място е отредено за словенския курортен град Пиран. Сред качествата на това място е съхранената средновековна архитектура и живописните извити улички. Разположен е на адриатическия бряг, в единствената плажна зона на малката Словения. Пиран се намира на кръстопът между Словения, Хърватия и Италия, италианският език се приема за втори официален в града, което без съмнение улеснява много комуникацията с латиноговорящите туристи.


Под №2 е поставен пристанищният град Пула в Хърватия. Намира се на полуостров Истрия, който е характерен с мекия си климат и приказно красива природа. Близо е до италианските градове Триест и Венеция. 


Черна гора е следващата класирана страна, с градчето Котор. Античен венециански град, ограден от впечатляваща крепостна стена. Това е едно от най-красивите места по адриатическото крайбрежие.


С номера 4 и 5 в класацията се нареждат унгарското езеро Балатон и румънският град Констанца, който се намира на брега на Черно море.


България е класирана шеста, с южночерноморския град Обзор. Испанците подчертават, че цените в градчето са много ниски, а красивата природа е привлякла много испански инвеститори към Обзор.


Последните четири места са отредени за най-големия полски курорт Сопот, намиращ се на балтийския бряг, лятната столица на Литва Паланга, латвийският град Юрмала и естонския курорт Парну.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци