Свързани новини

10.07.2009 13:39

Таблоид подслушва незаконно известни личности на Острова

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромен брой известни личности на Острова, между които и Сър Алекс Фъргюсън, са се свързали със своите адвокати, след като стана ясно, че техните лични телефони са били хакнати от британски таблоид, съобщи БГНЕС.


Обвиненията срещу "Нюз ъф дъ Уърлд" се задълбочиха, след като вестник "Гардиън", който вчера извади наяве историята, обяви, че Фъргюсън и Алън Шиърър са били подслушвани от таблоида. Двамата били оставили текстови съобщения на мобилния телефона на Гордън Браун, изпълнителния директор на Асоциацията на професионалните футболисти. Други известни личности, които са били подслушвани са актрисата Гуинет Полтроу, певецът Джордж Майкъл, бившият национален селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон и бившият вицепремиер на Великобритания Джон Прескът.
Адвокатите на медията заявиха, че представители на редица известни личности са се свързали с тях за да поискат съвет дали да съдят вестника на Рупърт Мърдок, който всяка неделя продава около 2.9 милиона копия. Адвокатът Марк Стивънс от лондонска кантора заяви: "В този момент, хората обмислят всички варианти, искат да видят какво ще се случи. Те искат да знаят дали са били обект на криминална дейност или конспирация. Те обаче разчитат на полицията за детайли около това, което се е случило".
Адвокатът добави, че като резултат от евентуално дело всеки един от подслушваните може да получи около 800 000 долара обезщетение. Главният редактор на ""Нюз ъф дъ Уърлд" по време на подслушването Анди Коулсън сега изпълнява длъжността отговорник по връзките на обществеността на основната опозиция на Острова - Консервативната партия. Лидерът на партията Дейвид Камерън застана зад Коулсън, като заяви, че той се върши работата в партията "правилно и както трябва". Редакторът на таблоида Клайв Гуудман, който отговаряше за кралското семейство, бе вкаран в затвора през 2007 година, след като той и частен детектив бяха хванати да придобиват по незаконен начин съобщения, изпратени от Принц Уилям. От полицията обявиха, че ще прегледат отново този случай след новия скандал, като освен това добавиха, че ще бъдат проучени отново всички доказателства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще