Свързани новини

08.07.2009 15:56

60 нови автобуса тръгват в София

Видян 2144 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

60 нови автобуса ще поемат обслужването на околоградските линии в София, с номера с номера 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 69, 70, 114, 123, 204 и 306. Те допълват бройката от 300 автобуса - половината от парка в Столичния градски транспорт, които вече са със сертификати "Евро 4" и "Евро 5", каза при представянето им вчера кметът Бойко Борисов.


От същия тип вече се движат 105 автобуса в "Столичен автотранспорт". Предстои и доставянето на други 50, за които ще бъде обявена конкурсна процедура - 30 от тях ще са съчленени автобуси, а другите 20 ще се движат на природен газ. Борисов обърна внимание пред журналистите, че съгласно изискванията, задните врати на доставените съчленени автобуси се отварят с бутон отвътре и отвън и призова гражданите, които ползват автобусите, да ги използват по предназначение, а не да притесняват останалите пътници. Кметът призова хората да пазят новите автобуси. Те са на частната фирма "Карат С", която поема обслужването на околоградските линии, включени във втория пакет на конкурса, обявен от Столичната община миналото лято.


Предния ден стана ясно, че ще бъде обновена и една трета от тролейбусния парк след като на 7 юли е бил финализиран договорът за закупуване на 30 нови тролея.


Кредитът, е на стойност 18 млн. евро и е безгаранционен. Той ще бъде предоставен на общинската фирма за електротранспорт от Европейската банка за възстановяване и развитие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци