Асоциация „Българска книга“ (АБК), в партньорство с Асоциация „Култура и книжовност“ (АКК), организира национален представителен щанд на Международния панаир на детската книга в Болоня. Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“.

Свързани новини

06.03.2023 15:20

Български щанд на панаира на детската книга в Болоня

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асоциация „Българска книга“ (АБК), в партньорство с Асоциация „Култура и книжовност“ (АКК), организира национален представителен щанд на Международния панаир на детската книга в Болоня. Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“.
 
Международният панаир на детската книга в Болоня е водещо световно събитие в областта на детското книгоиздаване. През 2023 г. книжният форум празнува 60-годишния си юбилей и ще се проведе от 6-и до 9-и март. Предвид дългата си и успешна история, панаирът е успял да събере уникална и разнообразна публика, превръщайки се в първокласен световен център за обмен на авторски права в сферата на издаването на детски книги, илюстрации, анимация и свързаните с тях области.
 
Издатели, илюстратори, графични дизайнери, литературни агенти, автори, преводачи, дистрибутори, печатари, специалисти по аудиокниги, книготърговци, библиотекари и учители  посещават събитието всяка пролет, за да се запознаят с най-новите детски книги и мултимедийните продукти, които са изложени на хиляди щандове.

„На щанда могат да бъдат намерени книги, предоставени от български издатели, както и селекция от български книги за деца, които са избрани от изтъкнати специалисти в областта на детската литература и четене. Това са: Вал Стоева - председател на фондация „Детски книги“ и организатор на любимата на децата награда „Бисерче вълшебно“; Светлозар Желев - директор на Националния център за книгата към НДК и организатор на наградите „Перото“; Искра Джанабетска - една от създателките на платформата „Книговище“ и програмен директор на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

„Участието ни с представителен щанд в 60-о юбилейно издание на панаира в Болоня за нас е огромна радост, защото именно детските книги превръщат децата в добри и успешни възрастни. Присъствието на България тази година е от значение за развитието на индустрията и за популяризирането на културата на страната ни на международната сцена“ - думи на Десислава Алексиева - председател на Асоциация „Българска книга“.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби