Свързани новини

03.07.2009 16:24

Германски експерт: Доган ще продължи да дърпа конците

Видян 1681 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предизборната кампания бяха казани доста силни думи - казва д-р Хайнц Брам по повод парламентарните избори в България. Какъв ще бъде според него резултатът от вота? С германския експерт разговаря Йорданка Йорданова.


"Ще бъдат доста интересни избори, може би най-интересните досега. Това стана ясно от предизборната борба, която беше доста тежка. Мисля, че прогнозите, които се правят, ще се окажат верни - ГЕРБ ще бъде най-силната политическа формация след изборите. От друга страна - от лагера на левите - това ще бъде БСП. Отново ще имаме двуполюсна система, която трябваше всъщност да бъде премахната. Но се съмнявам дали в сегашния си вид тази система е по-добра от предишната." Според Хайнц Брам тазгодишната предизборна кампания е била доста тежка, тъй като по време на агитацията някои политици си позволиха прекалено силни думи: "Бойко Борисов пое по един доста по-груб политически курс. Неговите думи срещу българските турци, срещу социалистическата партия понякога са пресилени. Мога да дам и още един пример - думите на Доган по време на предизборната кампания, че властта е в неговите ръце."
Подобни изказвания не би трябвало да се правят нито преди избори, нито по друго време, категоричен е Хайнц Брам и допълва: "Ако някой германски политик направи подобно изказване, той ще получи най-острата възможна критика и ще трябва да се оттегли, ако заема по-висок пост", казва германският политолог и добър познавач на България. Той не желае да се обвързва с категорични прогнози по отношение на това дали Ахмед Доган ще участва в новото правителство. Но всъщност това не би имало голямо значение за лидера на ДПС, уточнява Хайнц Брам. "Сигурен съм, че Доган дори да не е в правителството, ще продължи да дърпа конците, както винаги. Той явно управлява партията си много успешно, без да му се налага да се набива на очи и да се бори в парламента", казва Хайнц Брам, според когото най-вероятно Бойко Борисов ще бъде следващият премиер. Ще има ли България отново коалиционно правителство? На този въпрос германският анализатор отговаря категорично: "В момента не би било възможно една партия да успее да сформира правителство, защото има голямо разпръсване, и то особено в консервативния лагер. А една партия не е желана от никого за коалиционен партньор. Това е партия Атака. Социалистическата партия явно също е невъзможен партньор за ГЕРБ, въпреки че не можем да го изключим напълно." БСП и ДПС имат твърд електорат, на който могат да разчитат, твърди политологът. Статистиката обаче сочи, че сегашното правителство няма шанс да бъде преизбрано. Хайнц Брам: "Разбира се, не мога да кажа дали в последния момент мнението на избирателите няма да се промени. Но мисля, че до такава драстична промяна няма да се стигне, защото прогнозите доста дълго време бяха едни и същи и остават доста стабилни: най-силната партия ще бъде ГЕРБ, след нея е БСП."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху