Представление, поставено от българския режисьор Александър Морфов, ще се играе в руската столица на 24 февруари тази година, става ясно от програмата на Московския драматичен театър “Гогол”.

Свързани новини

20.01.2023 16:52

Гледат спектакъл на Сашо Морфов в Москва навръх годишнината от инвазията в Украйна

Видян 3360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представление, поставено от българския режисьор Александър Морфов, ще се играе в руската столица на 24 февруари тази година, става ясно от програмата на Московския драматичен театър “Гогол”.

Датата е важна, защото тогава се навършва точно една година от нахлуването на руските войски на територията на независима Украйна, което беше наречено от президента Владимир Путин “специална военна операция”, пише 24 часа.

Същевременно името на Морфов непрекъснато е в центъра на медийното внимание у нас от ноември, когато вратата на пиара в Народния театър Велислава Кръстева осъмна надраскана с надписи “ДПС” и “Изчезвай” и с откъртена табела, а дни по-късно режисьорът призна, че той е извършителят.

Само преди седмица сагата продължи с уж нови надписи, направени по думите на Морфов пак от него. Официално потвърждение от Народния театър, както и снимки нямаше и така и не се разбра истина ли е това, или лъжа.

Морфов работи от дълги години в Русия основно като режисьор към трупата на Московския държавен театър “Ленком на Марк Захаров”. Там е смятан за една от звездите, като обикновено постановките му се превръщат в хитове.

Така е и с “Полет над кукувиче гнездо: Затъмнение”, която именно ще се играе във въпросната вечер. Това е един от най-дълго задържалите се на московска сцена спектакли на Морфов, като премиерата му е на 27 декември 2005 г.

Продължаващото 3 часа и 20 минути представление е по мотиви на легендарния роман “Полет над кукувиче гнездо” на американския писател Кен Киси.

По него прочутият Милош Форман направи и едноименен филм, който е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог