Година след година те се срещат само за няколко мига, които се усещат като вечност, а приятелството им става все по-силно и плашещо

Свързани новини

25.07.2022 17:07

Необикновена история за приятелство и любов в Италия

Видян 529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Един богат и вдъхновяващ роман (издателство Лемур), една история за съвременна Италия от 1975 до 2013 г. през съдбата на двама герои от различни обществени прослойки. Валерио и Оливия растат заедно в разкошната вила на семейство Морганти в Болоня, неразделни приятели, въпреки че идват от много различни светове:


Оливия, дъщерята на Морганти, е наследница на заможни индустриалци, докато Валерио е син на техните градинар и камериерка. Встрани от опасностите, бушуващи в нестабилната Италия през 70-те години на миналия век, двамата споделят първата си невинна целувка на пет години, което предвещава началото на дълга връзка, продължила десетилетия. Тъй като Валерио трябва да се премести в беден квартал в Рим, а Оливия да влезе във висшето общество, животът се опитва да ги раздели на всяка крачка, но безуспешно, връзката между тях е толкова силна.


Година след година те се срещат само за няколко мига, които се усещат като вечност, а приятелството им става все по-силно и плашещо. Те поемат по различни пътища: Оливия обикаля света в търсене на себе си, докато Валерио се посвещава на престижна кариера, която не го удовлетворява, в страна, която бързо губи своята идентичност в политическите кризи от ерата на Берлускони. Все пак те продължават да се срещат отново и отново на кръстопътищата в живота. Можем ли да избягаме от съдбата си или ние я създаваме?


„Годината на нашата любов“ е роман за годините, които ни събират и разделят, годините, които всеки от нас преживява, а сборът от тях често е равен на роман. Ако прочетете този, може би ще разберете по-добре и своя. Ето и някои от отзивите за този роман: „Дълбоко вълнуващ и запомнящ се роман, който улавя любовта и загубите, които идват с възрастта. Със своята сдържана, но и пулсираща от емоции проза, Бонвичини ни напомня, че компромисите, които правим в младостта си, могат да ни преследват през целия ни живот, а хората, които обичаме, често са едновременно източникът на нашето страдани, но и единствената ни утеха.“ ,Annette Binder, автор на The Vanishing Sky.


„Този роман е един от най-добрите методи да  разберем Италия през последния половин век. Всичко е фино, нищо не е предсказуемо... Има хумор, остроумие, деликатност… Трябва да прочетете „Годината на нашата любов.“Le Monde, „Тези страници са изпълнени със свежест, естественост и меланхолия. Резултатът е ярък и наситен.”, Le Figaro. Катерина Бонвичини е италианска писателка, която разделя времето си между Рим и Милано. Завършила е модерна литература в университета в Болоня. За романа си L’equilibrio degli squali (2008) печели наградите Premio Rapallo, Premio Fregene и Premio Frignano в Италия и Grand Prix de l’Héroïne Madame Figaro във Франция. Следват книгите Il sorriso lento (2010), Correva l’anno del nostro amore/ “Годината на нашата любов” (2014), Tutte le donne di, Garzanti (2016) и Fancy Red (2018), които са преведени в няколко страни и я нареждат сред най-значимите съвременни автори на Италия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец