В програмата на българското турне, което ще мине на 7 август и през Летния театър във Варна, са включени хитове на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия син Дунав”, части от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон”

Свързани новини

20.07.2022 11:25

Пускат още места за Виена Шьонбрун оркестра

Видян 719 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще изнесе втори допълнителен концерт на историческия хълм Царевец във Велико Търново, защото билетите за първия отдавна са изчерпани, обявиха организаторите на фестивала “Сцена на вековете”. “Това е прецедент в историята на един от най-старите фестивали на открито в България”, похвалиха се организаторите.


Билетите за концерта на 5 август от 21 часа на крепостта “Царевец” са вече в продажба. Поради големия интерес към “Нощ под звездите”, в който ще бъдат изпълнявани произведения на фамилия Щраус и техни съвременници , се пускат допълнително билети за Галата в София пред храм-паметник “Свети Александър Невски” на 8 август.


“Вълнуващо е да науча, че предстоящите ни концерти в България са очаквани от публиката. Радостен съм от интереса към нашата нова програма, посветена на Щраус, на меломани от Гърция, Сърбия, Румъния и Турция, които ще ни следват из вашата прекрасна страна”, сподели диригентът Гуидо Манкузи. Той е син на италиански пианист и австрийска оперна певица. Световната си кариера започва във Виена. Рaботи с различни формации, а от няколко години води Оркестъра на двореца Шьонбрун.


В програмата на българското турне, което ще мине на 7 август и през Летния театър във Варна, са включени хитове на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия син Дунав”, части от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон”. “Подготвили сме и специална изненада за българската публика, която искрено се надявам да я вдигне на крака”, каза директорът на оркестъра Петър Хосек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци