Според Доклада за световното щастие от 2022 г. Финландия е най-щастливата страна в света за пета поредна година

Свързани новини

19.07.2022 13:27

Най-щастливата страна в света печели с четенето, кафето и сауните

Видян 959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пета поредна година Финландия е начело на Световния доклад за щастието, следвана от Дания, Исландия и Швейцария.

Щастието е нещо, за което в AFAR мислим много - от чувствата, които ви дава пътуването, когато опознавате света, до начина, по който запазвате тези спомени у дома, особено след последните няколко години. Затова естествено бяхме любопитни да разберем коя държава е на първо място в последния доклад за световното щастие.


Коя е най-щастливата страна в света?

Според Доклада за световното щастие от 2022 г. Финландия е най-щастливата страна в света за пета поредна година. След нея се нареждат Дания, Исландия, Швейцария и Нидерландия в годишното проучване, публикувано в петък, 18 март 2022 г. , което класира държавите според това колко щастливи се чувстват техните граждани. Европейските страни, включително Норвегия, Швеция и Люксембург, доминират в останалите страни от топ 10.

Всъщност единствените страни извън Европа, които влизат в топ 10 през 2022 г. , са Израел и Нова Зеландия, които заемат съответно девето и десето място. Съединените щати спечелиха три места и тази година заемат 16-а позиция в класацията, а Обединеното кралство запази 17-ото си място от миналата година. В същото време в тазгодишния доклад Китай е скочил от 84 на 72 места, което показва, че възприемането от хората на начина, по който страната им се е справила с пандемията, също може да е допринесло за цялостното повишаване на благосъстоянието.


Разбира се, и във Финландия хората страдат", казва пред Асошиейтед прес Ану Партанен, автор на книгата "Скандинавската теория на всичко". "Но във Финландия и скандинавските страни хората са истински късметлии, защото обществото все още поддържа система, която предпазва от подобни сътресения. "


Макар че тези резултати се основават изцяло на самооценката, според Доклада за щастието факторите, които допринасят за по-добрите оценки на живота във всяка страна, включват висок БВП на глава от населението, силна система за социална подкрепа сред приятелите и семейството, продължителност на живота в добро здраве, свобода на избор, отсъствие на корупция в държавната администрация и бизнеса, както и щедрост, когато става въпрос за дарения за благотворителност.


Приятелски настроените местни жители, процъфтяващата култура и кафето, сауната, както и неограниченият достъп до природата правят Финландия чудесна дестинация, дори ако разполагате само със седмица за почивка.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще