Свързани новини

17.06.2009 10:12

България е изходен пункт в трафика на хора

Видян 2228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е изходен пункт, транзитен маршрут и в по-малка степен краен пункт за хора, станали обект на незаконен трафик, информира БГНЕС.


Мъже, жени и деца от Украйна, Румъния и Молдова са прехвърляни незаконно през България за Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Австрия, Норвегия, Чехия, Полша, Гърция, Турция и Македония, за да бъдат принуждавани след това да проституират или да полагат принудителен труд. Този извод се съдържа в годишния доклад на американския Държавен департамент за трафика на хора. В публикувания доклад се отразява състоянието с трафика на хора в 175 страни по света през изминалата 2008 г. В България ромските жени и деца остават най-уязвими за трафика. Децата са транспортирани през България до Гърция и Великобритания, за да бъдат принуждавани после да просят или да извършват дребни кражби, се казва в документа.
Около 15 процента от идентифицираните жертви на трафика на хора в България са деца. Български жени и мъже също стават обект на трафик на хора, но във вътрешността на страната, главно към курортите на брега на Черно море или до граничните с Гърция градове, където те са принуждавани да проституират или да полагат принудителен труд, се добавя в доклада. Правителството на България не е покрило напълно минималните стандарти за елиминиране на трафика на хора, но полага значителни усилия да приложи законите, отчита Държавният департамент. Отбелязва се обаче, че през изминалата 2008 г. в България леко е намалял броят на осъдените на затвор за това престъпление. Властите не прилагат и достатъчно енергично наказателните мерки срещу правителствени служители, които са съучастници на трафиканти на хора, се твърди в документа.
Разделът за България в доклада съдържа и препоръки на Държавния департамент към българските власти. България трябва по-енергично да разследва, да преследва, да осъжда и да наказва правителствени служители, които са съучастници в трафик на хора, се посочва в препоръките на американското външнополитическо ведомство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще