Ако разгледате предложенията за спално бельо на PoPijami.bg, ще забележите, тъканта на чаршафите е много гъста, което е показател за доста други техни качества
29.03.2022 14:37

Кои са най-отличителните черти на качествените чаршафи

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Несъмнено, когато говорим за покупка на спално бельо, повечето хора очакват то да бъде трайно и да издържи дълго във времето. За да бъде, обаче, то наистина такова, важно е да се спрем на продукт с високо качеството.


 


Проблемът е, че качеството се разпознава трудно, а цената не винаги е показател (дори в повечето случаи изобщо не е). Ето защо трябва да се научим да разпознаваме кой чаршаф си струва и кой не по нещо друго.


 


Плътността на тъканта се вижда на пръв поглед и е показателна


 


При покупка на чаршаф един от основните параметри, за които трябва да следите, е гъстотата, с която са изтъкани нишките и близостта им една до друга. Плътността на тъканта е определяща за много други важни фактори, които търсите и цените.


 


Така например, ако разгледате предложенията за спално бельо на PoPijami.bg, ще забележите, тъканта на чаршафите е много гъста, което е показател за доста други техни качества, които отличават един качествен артикул.


 


Какво всъщност означава когато чаршафите са плътно изтъкани


 


Когато видите, че тъканта на даден чаршаф е по-гъсто изтъкана, можете да очаквате, че този артикул ще е по-здрав. Причината е, че има повече нишки (понякога 2 или 3 пъти повече), което пречи да се получи надърпване и накъсване,


 


Обикновено ози тип чаршафи се използват и за хотели и места за настаняване, където ще са подложени на голямо натоварване, а гъстотата на нишките гарантира, че чаршафите ще издържат по-дълго.


 


Друго предимство на този тип тъкан, освен здравината, определено е качественото усещане, което носи текстурата. Обикновено, гъстите нишки създават усещане за по-гладки чаршафи, а това се свързва с качество.
Не на последно място, гъсто и плътно изтъканата материя “пада” по-красиво в краищата на леглото (ако чаршафите не се подпъхнати по някакъв начин под матрака, това е от значение).


 


Това се дължи на по-голямата тежест и на по-голямата гъвкавост на материята, с които този тип модели спално бельо се отличават. И ако сте от потребителите, които търсят винаги добра и изгодна сделка, не забравяйте онази имна мисъл, която гласи “Аз не съм толкова богат, че да купувам евтини стоки!”.


 


Качественият чаршаф може да е малко по-скъп, но определено си заслужава да изберете него, тъй като ще ви върши работа дълги години, независимо колко интензивно го ползвате.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв