Свързани новини

11.06.2009 11:07

Рекордни инвестиции в китайски инфраструктура за януари-май

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръстът на инвестициите в предприятия, недвижимост и пътища в Китай за първите пет месеца на 2009 г. е достигнал максимална стойност за последните пет години, благодарение на държавната програма за стимулиране на икономиката в обем на 4 трилиона юана /585 милиарда долара/, съобщи БГНЕС.


По данни на статистическото управление на Китай, инвестициите в градска инфраструктура са се увеличили в периода януари-май с 32,9% до 5,35 трилиона юана. Анализаторите прогнозираха ръст от 30,5%. Инвестициите в проекти в сферата на недвижимостта са се увеличили за първите пет месеца на годината с 6,8%. Броят на новите инвестиционни проекти е нараснал с 47% до 123 878. Разходите за тях, както се очаква, ще достигнат 5,33 трилиона юана, което е два пъти повече от равнището за същия период на миналата година. От началото на реализацията на плана за стимулиране на икономическия растеж в Китай са били построени 20 хиляди км извънградски пътища, 445 км магистрали, а също и летища с обща площ 100 хиляди кв.м.
Сред другите сигнали свидетелстващи, че осъществяването на държавната програма съдейства за подема на икономиката са увеличаването на продажбите на недвижимост и коли, рекордният обем на отпуснати нови кредити, а също и ръстът на промишленото производство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят