Свързани новини

23.01.2022 09:23

Монакско гурме изживяване в Париж след Луи XV в Монте Карло и Hotel de Paris

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е толкова изненадващо, че майстор готвачът Ален Дюкас е открил още един изблик на творчество, още един поздрав към върха на аристокрацията на Франция - първо Луи XV в Монако, побратимен с емблематичния Hotel de Paris. Версай на Луи XIV е в центъра на новото му творение. Това не е изненадващо, но са нужни почти 35 години, за да се надгради първоначалният му шедьовър в Монте Карло. Луи XV, ръководител на гурме рая Hotel de Paris, е известен и като Луи Любимия, пише hellomonaco.com.


Новото творение на Ален Дюкасе е посветено на прадядото на Луи - Луи XIV, който го наследява на петгодишна възраст. Известен като Краля Слънце, неговото управление от 72 години и 110 дни е най-дългото, регистрирано от който и да е монарх.


Той си партнира със Стефан Курбит, собственик на групата Airelles, за да създаде място, което подобно на Hotel de Paris е по-скоро дворец, отколкото хотел. А къде другаде Ален Дюкас би могъл да намери друго царствено място освен в двореца на замъка Версай.


Тук сега можете да отседнете и да пирувате като самия Луи XIV, заобиколени от архитектура и обзавеждане от 17-и и 18-и век.


Забравете за съвременния живот в това крило на замъка, построено през 1681 г. от Жул Хардуен-Мансар, любимия архитект на Луи XIV. Очаква ви безкомпромисна изисканост от епохата на френските крале . . . . където вие ще бъдете третирани като кралски особи.


Костюмите на персонала, мебелите, разкошните тъкани, декорациите и най-вече изкуството на кухнята са от периодите, вдъхновени от стила на краля-слънце на Франция и по-късната Мария Антоанета. Чашите, чиниите и приборите за хранене не са обикновена посуда, а уникални експонати, за които се твърди, че идват от личната колекция на самия шеф-готвач от Монако. Нарича се Le Grand Controle и един ден там е като пиеса в няколко действия, прекъсвана от вкусни паузи - точно както е било по времето на Луи XIV. А "парчето на съпротивата" е вечерният празник, измислен от самия Дюкас.


Хайвер, калкан, сини омари, плодове и зеленчуци от Potager du Roi. Менюто е едно и също за всички, за да може да се организира най-доброто гастрономическо обслужване, което да съпътства празника.


Вечерята е наистина театрално събитие, напомнящо кралските банкети, а екипът на ресторанта е облечен в костюми от епохата. Камбанен звън в 20:00 ч. ще даде началото на петстепенната гурме трапеза, включваща адаптации на любими ястия от 18-и век.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне