01/02

Свързани новини

18.01.2022 15:47

Гейсауна на неизвестно кому кръстената ул. Братован до къщата на Гунди

Видян 2846 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гараж Гей-сауна показва Гугъл на картата си на следващия ъгъл на улицата с героичното име Детелин Войвода след кюшето с къщата на Георги Аспарухов – Гунди. Пресечката, на която се намира въпросният джендър - обект, носи названието Братован. На нея има някоя и друга добре поддържана къща с двор, освен блокчетата в стил мутробарок, каквото е и онова със спец Гаража, че даже фигурира и механа, при това не каквато и да било, а ловна. Забележителното е, че това е вероятното единствената улица в София, на която баш при сауната сградата носи и четен номер – 10, и нечетен – 11. Явно общинският гений – кръстител, когото многократно сме споменавали, освен с имената е започнал своята магическа игра и с числата. Но понеже рубриката ни е предимно посветена на названията, дълго и напоително ровичкахме в същия този вездесъщ Гугъл, който уж знае всичко, що е това нещо Братован, на което е кръстена пътната артерия. Освен, че е намек баш като за гей сауна в определен смисъл.


 


Понеже не се намери обяснение що е то, склонни сме да мислим, че е остатък от соца, когато е било възможно да бъде кръстена улица на единствения споменат исторически Братован в Гугъл. Братован Илиев е представен като „виден общественик, педагог от национално значение, съратник на Димитър Благоев. Роден е  през 1851 г. в село Дичин. Учителствувал в родното си село от 1900 до 1919 г. Паметникът на Братован Илиев се намира пред входа на Читалище "Зора- 1873" в село Дичин и е един от Паметниците на класовата борба в България”. В този смисъл е добре да се напомни, че въпреки обещанията, предложенията и заклинанията, в София все още на картата не личат поне в Гугъл, а други актуални налични нямаме, улици с имената на нейните най-известни чеда Стоянка Мутафова, чийто 100-тен юбилей е баш на 2 февруари, Стефан Данаилов, а също на Велко Кънев, Емил Димитров, Тодор Колев, Георги Черкелов и още, и още, и още.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали