Свързани новини

01.12.2021 10:03

Размерът няма значение при мозъка, но изкуственият интелект може да убие Аза ни

Видян 1221 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Размерът няма значение при мозъка”, категоричен е водещият учен в изследването на най-важния човешки орган Константин Анохин. „Имат значение нервните възли. При тях не голямата мрежа, а качеството е най-важно”, категоричен е академикът. Според него развитието на специфичните способности, различни за всеки от нас, зависи от корите на мозъка – при някого е по-добре представена и развита слуховата, при друг – зрителната.

„Най-голямата заплаха за нашия мозък, такъв, какъвто сме го развили с еволюцията, и за нашият Аз, е изкуственият интелект”, категоричен е академикът. „Той е огромно предизвикателство, но и шанс да проумеем кои сме”, продължава той и подозира Трути удар по човешкото самолюбие по скалата на Дарвин и Фройд.

„Досега създавахме технологии, които променяха външния свят, сега вече те променят вътрешния ни свят. Въпросът е дали и как ще преживеем прехода от съзнателни естествени същества към изкуствени същества. Това е много съществен етичен проблем и изобщо не е ясно как ще се представим”, разказва академикът.

Основната заплаха е неизвестността дали изкуственият интелект ще остане само интелект или ще създаде възможности за злоупотреба със съзнанието и паметта.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.12.2021 09:47

    Що се отнася до злоупотребата със "съзнанието и паметта" , бъдете уверени че "това" вече се изпробва !!! Лично аз така разбирам "КОВИД-19" по простата логика, че всяко лекарство се превръща в отрова, когато е предозирано !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!