Свързани новини

27.11.2021 08:11

Билковите смеси удрят лошо бъбреците

Видян 1804 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Билковите смеси са голям хит не само сред спортуващите, но и сред отдадените на здравословния начин на живот – по витрините са на всеки биомагазин, на някои ще прочетете дори имената на прочути чайове като японския мача, а няма мача за няколко лева. Лайфхакът ни днес обаче не е посветен на качеството, а на опасностите от употребата на билковите смеси.


Първо и най-важно – те НЕ са за всеки ден. Ако някой се е вманиачил, доста опасно е да ги ползва вместо повече от едно хранене на ден. В коктейла им, разтворен в една чаша, обикновено има повече белтъчини, отколкото е нормално да приемете за ден. Ако предозирате с билковите смеси, случай най-малкото, което може да се случи са проблеми с червата, а те – както вече сме писали – са наричани от учените „втори мозък” и са в пряка връзка с имунитета.


Второ, дългата употреба на билкови смеси може да доведе до поява на камъни в бъбреците и да се развие до бъбречна недостатъчност, което е истински ужас и за физиката, и за психиката.


Трето, ако твърдо сте решили все пак да ги пробвате, търсете балансиран състав на белтъчини, витамини, минерали и въглехидрати, но НЕ ВЗЕМАЙТЕ СПОРТНИ, АКО НЕ СТЕ ИСТИНСКИ СЪСТЕЗАТЕЛ, КОЙТО УЧАСТВА В ЕВРОПЕЙСКИ И СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА. Обикновено те са подсилени и няма да можете добре да ги приработите, с които ще ударите твърде тежко не само отделителната си система, но и още няколко в организма. И после много ще ви боли, ако изобщо не опре да въпрос на живот и смърт.


Четвърто, не си вземайте билкови добавки с прибавена захар, дори да не са ви вкусни иначе. Няма защо да се мъчите и да се лъжете, че подсладените са по-добри – не, по-опасни са. Отново напомняме, че ЦЯЛАТА дневна норма за прием на захар за мъжете е до 36, а за гените – до 24 грама. Но тя се съдържа и в хляба, и в картофите, и в плодовете, и къде ли не още.


Пето, ако сте го решили твърдо – поне вземайте смеси с остатъци от производството на храни като НАЙ-ДОБРИ И НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ СА ОТ ЯЙЦА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни