Свързани новини

03.06.2009 11:44

Екстази - хит във фитнес залите

Видян 2539 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Някои млади хора в желанието си да имат добра физическа форма, прибягват до "лесния" начин за перфектно тяло - да употребяват екстази и други амфетамини във фитнес залите. Ефектът е изключително опасен и води до мозъчни и сърдечни увреждания, както и до внезапна сърдечна смърт. Екстази повишава температурата на тялото, но предизвиква липса на жажда и поради това води до често прегряване на организма, колапс и кома".


Това каза д-р Ивайло Димитров, директор на Балканския офис на ЕКАД /Европейски градове срещу наркотиците/, цитиран от БГНЕС.
"Другият тревожен проблем е, че любопитството към екстази и други амфетамини е хит днес по летните дискотеки. Екстази се счита за неопасна дрога от страна на младите хора, но тя всъщност има изключително силен ефект върху емоционалния живот и мотивацията на младите. Действа силно възбуждащо и често води до агресия", каза още д-р Димитров. Екстази и марихуаната се оказаха новите модерни дроги за младите хора.


По тези и други въпроси ще разискват днес и утре специалисти по наркотични вещества на Шестата балканска конференция, организирана от община Бургас и организация ЕКАД в Созопол. Официален гост е директорът на организацията от Стокхолм Йорген Виден.
Очаква се да пристигне делегация от 5 балкански държави и от 12 града от България- членове на ЕКАД.
По време на конференцията д-р Димитров ще представи новия балкански проект "Създаване на балканска мрежа за превенцията на употребата на наркотични вещества", финансиран от Европейската комисия, базиран на метода "Връстници обучават връстници".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец