Много от нас искрено изтръпват, когато видят побелял шоколад. Днешният ни лайфхак е посветен на тази тема и дава няколко правила, свързани с желанието любимата храна да остава в най-прекрасно състояние. Опитът на всеки показва основната причина за побеляването – държането дълго в хладилник или на силно слънце, въпреки единичната или двойната му опаковка, която някои производители поспестяват през последните няколко години. И в двата случая проблемът е нарушената температура на съхранение.
Първо златно правило на идеалния шоколад: дръжте го извън хладилника, при 18 – 21 градуса или идеалната температура, която да поддържаме в дома и офиса си според мерките на Световната здравна организация. Значи, човекът и шоколадът действително се оказват перфектната комбинация, щом условията, за да се чувстват възможно най-добре са едни и същи.
В противен случай ще станете свидетели на побеляването му, особено, ако го подлагате на резки температурни амплитуди. От какво се появява въпросният ефект? В заводите какаото попада в меланжор, където гъстата какаова маса от прах и масло се смесва със захар и малкото други неща, които съдържа впоследствие продукта, който си купуваме като мляко на прах.
При нарушаване на технологията на производство също може да се
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Атракционен двуетажен автобус ще върви ...
бТВ Синема 21 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!
Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.