01/03

Свързани новини

20.10.2021 11:43

Столичната библиотека очаква 70 хилядния си читател за ЧРД

Видян 2180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 24 октомври 2021 г. една от най - старите емблематични културни институции в София - Столичната библиотека навършва 93 години от създаването си. Най - голямата публична библиотека в страната с фонд над 1 милион и 200 хил. книги, 70 хил. читатели, с най-богатия документално-информационен архив за историята на София, разполага с 3 филиала, най - големия Център за детска литература, първия в България Библиобус. За нашите читатели и потребители са достъпни  модерен Дигитален център, електронен каталог с 250 хил. тома книги, български и чужди дигитални ресурси,  Wi Fi зона, образователни и информационни услуги.
Библиотеката на София от началото на 2021 г. досега има 13 хил. нови читатели, 200 хил. посещения, 320 хил. заети книги и 3 хиляди нови заглавия на издания. Този рожден ден Столична библиотека посреща с нова иновативна Дигитална лаборатория за тийнейджъри , реализирана с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България, с нов сайт на институцията с бърза навигация и пълноценна мобилна версия, с нови колекции от редки и ценни издания като уникалната лична библиотека с над 2 хил. книги на големия българин Симеон Радев.
Днес, в навечерието на празника, се обръщаме към нашите читатели, посети-тели, към столичани и гости на София да се присъединят и споделят интерес-ните арт инициативи, включени в празничните дни на Столична библиотека от 20 до 23 октомври.
    20 октомври /сряда/, 18:30 ч., галерия „София“

Изложба „Прорези“ – илюстрации и арт инсталации на Капка Кънева.
Столична библиотека представя новата си поредица в Литературния клуб на библиотеката “Книжен дизайнер на месеца в Столична библиотека”. Инициативата, която стартира със самостоятелната изложба на художничката Капка Кънева , има за цел да запознае със съвременни визуални творци и художници, посветили творчеството си на книгата.

    21 октомври /четвъртък/, 18:00 ч, пл. „Славейков 4“

„ Думи без карантина. Поезия“ - премиера на новото издание на Столична библиотека и четенe на известни български автори, представени в сборника.
Книгата „Думи без карантина. Поезия“, финансирана по проект на СП Култура 2021 на Столична община, съдържа текстове и снимки на популярни български поети и писатели, включени в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще