Свързани новини

29.05.2009 09:51

Олигарсите: Куши като лидер

Видян 2263 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В следващите броеве до 5 юни ще ви представим основните водачи на листи за евроизборите такива, каквито са. Понеже една от партиите в състезанието се казва Лидер, решихме да започнем именно с нея.


Още повече, както вече сте прочели на трета страница, лидерите вдигат уверено процента си преди евровота и могат да се похвалят с популярност от 2,2 до 3,8 % според различните изследвания. При изборна активност около 30%, каквато очакват мнозина социолози, водачът на листата на Лидер – Емил Кошлуков, може да се окаже евродепутат.


Дори да не успее, е твърде възможно Лидер да държи ключа за бъдещо управление на парламентарните избори в случай, че премине 4-процентовата бариера и влезе в състава на 41-ия парламент. Ако с съди по сегашните данни на агенциите за изследване на общественото мнение, това звучи твърде вероятно.


Лидерът на Новото време е едно от първите лица на демокрацията. Само 4 дни след 10 ноември той основава първото независимо студенстко дружество. По-късно сяда на Кръглата маса, естествено от страната на опозицията.


Въпреки, че по онова време е само на 24 години, той има зад гърба си завидна биография на дисидент. Даже е лежал в затвора по политически причини.


В затвора попада на хора и става човек, точно както го е казал поетът. Един от окошарените по онова време в същия зандан е сегашният бос на Движението за права и свободи Ахмед Доган.


Двамата запазват приятелство с приливи и отливи повече от две десетилетия. Даже Кошлуков е политически консултант на турския лидер преди да стане основен двигател на царското движение, а по-късно да се отцепи с група другари от него и да основе собствената си партия Новото време. 


Емил е един от малкото български политици с престижно западно образование. Той е възпитаник на Калифорнийския университет.


Всъщност, ако някой има право да говори за Синя идея днес, това със сигурност е Емил Кошлуков.


Той става един от основателите на СДС по времето, когато Иван Костов пише статии в Работническо дело и се чуди дали да стане безпартиен икономически съветник в БСП или на Раковски 134, в зависимост от финансовите и другите условия.


При зачеването на Съюза от Куши, Жельо Желев и покойния Петър Слабаков, Мартин Димитров е ученик в прогимназията, Надежда Михайлова още не е станала дори секретарка в Радикалдемократическата партия, Екатерина Михайлова си “живучка” тихо и кротко във Велинград, Анастасия Мозер вдъхновено пържи яйца в своята средностатистическа американска кухничка – сиреч няма ги на никоя политическа карта.


За разлика от всички тези хора Кошлуков има доста качества, сред които е това да прави приятели. Цяла България видя това по време на участието му във ВИП Брадър, когато водечът на евролистата на Лидер намери общ език дори с внука на Тодор Живков.


Доказва го и фактът, че Куши е лидер на партия от приятели. В Новото време са се събрали с неговите бойни другари от самото начало на СДС Мирослав Севлиевски и Красен Кралев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали