01/02

Свързани новини

08.09.2021 10:29

Карти за лоялност: как да спестите пари по време на пазаруване

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от най-големите пера в бюджета на всяко българско семейство е пазаруването на храна. Повечето домакинства отделят близо 30% от месечния си бюджет за хранителни стоки, което е значителен разход. Нищо чудно, че все повече хора се интересуват от начини да спестят по време на пазаруване - и стига да подходите планирано, това съвсем не е мисия невъзможна.

Има множество начини да спестите по време на пазаруване - подбрали сме ви най-ефективните съвети, така че да улесните семейния си бюджет максимално. Безспорно, един от най-добрите начини е да се възползвате от лоялните програми, които предлагат повечето по-големи супермаркети. По този начин получавате възможността да закупувате стоки на преференциални цени, често в пъти по-ниски от стандартните.





Карти за лоялност - спестявате пари чрез разнообразни отстъпки



Почти всеки магазин вече предлага някакъв вид лоялна програма за своите клиенти. Дали под формата на приложение или физическа карта, може да се възползвате от специалните предложения, промоции и оферти, като по този начин ще спестите не малко по време на ежеседмичното си пазаруване.

Условията на различните карти за лоялност са различни - при някои от тях трупате точки, които после може да обмените срещу парична отстъпка, а при други получавате ексклузивни намаления на продукти, специално за приносителите на картата. Пример за втория тип е картата за лоялност “Благодаря” на магазин Т-Маркет - може да я получите след попълване на заявка във всеки магазин на веригата. С нея получавате не само отстъпка от богато разнообразие от продукти (ще ги разпознаете по специалния етикет в магазина), но и всяка събота и неделя може да се възползвате от 25% отстъпка на определени групи стоки. За да се информирате какви са специалните предложения тази седмица, разгледайте специално издаваната от т маркет брошура за притежателите на карта “Благодаря”- сред разнообразието от продукти има както такива от първа необходимост, така и по-специалните предложения за изтънчения вкус.

Не забравяйте да проверите за карти за лоялност и в останалите магазини, които посещавате често. Струва си да се възползвате от всички, защото всяка една лоялна програма ще ви донесе дивиденти, без да се изисква никакво усилие от вас.

А ако ви притеснява фактът, че трябва да носите прекалено много карти в портфейла си - и за това има лесно решение. Благодарение на мобилното приложение Cardbox можете да съхранявате всички карти в телефона си. Така няма опасност да забравите някоя, точно когато сте в магазина - всички карти са винаги на разположение. И още повече - получавате допълнителни специални отстъпки за потребителите на приложението, а има и опция да активирате известия от магазините, които ви интересуват, така че да не пропуснете някоя ексклузивна оферта. Може да свалите мобилното приложение от Google Play или App Store, или да прочетете повече за услугата тук.


Още няколко съвета как да спестите в магазина за хранителни стоки



Винаги пазарувайте със списък на нещата, от които се нуждаете. Така ще знаете какво точно ви трябва, и няма да се поддадете на импулсивни покупки.
Постарайте се да планирате менюто за седмицата предварително. По този начин е по-малко вероятно да поръчате нещо за вкъщи, вместо да приготвите вечеря, или да изтичате набързо до кварталния магазин, в който цените са по-скъпи. Полезни съвети как да планирате седмичното меню за семейството ще намерите тук.
Пазарувайте плодове и зеленчуци на едро, когато са в промоция или в сезон, след което ги замразете. Продукти като броколи, зелен боб, карфиол, моркови, ягоди, боровинки са много подходящи за целта - просто ги измийте, разстелете ги върху тава, замразете и съхранявайте в пликове във фризера.
Купувайте продуктите с марката на магазина, вместо масовите марки: те често са също толкова добри, но на по-ниска цена. Понякога дори се произвеждат от една и съща компания!
Носете си торбички от вкъщи. Не само че ще спестите от закупуването на пластмасови и хартиени торбички, но и ще намалите разхищението на боклук. Тези торбички за еднократна употреба приключват бързо живота си, и акумулират огромни количества боклук, който може да бъде избегнат, или поне намален.
Пазарувайте онлайн. Когато пазарувате онлайн, по-лесно може да се придържате към списъка с необходими продукти, или да си отделите достатъчно време, за да разгледате всички промоции и да изберете най-добрите оферти. Плюс това спестявате и от пари за гориво до магазина, както и ценно време, което да прекарате със семейството.

Още цели 15 полезни съвета как да спестите по време на пазаруване ще откриете ето тук.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци