27.05.2009 18:39

Олигарсите: За Богдан Филов и първия Възродителен процес

Видян 8046 пъти | Коментари 0
Гласували 10 рейтинг: 2.3000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да бъде човек кмет на София или член на Общинския съвет не е като да играе Стани богат с подсказвания. Просто трябва да знае отговорите. Иначе се получават големи, даже и международни скандали.


В същия ден - понеделник, в който Лъчо Мозъка, депутатът на ГЕРБ, забърка мегаскандал като заклейми “тоталитарния комунистически режим” на Китай, първо 19 минути предупреди за нова драма – кръщаването на улица в София на Богдан Филов.


Във вторник Държавата Израел се възмути от узаконяването на фашизма в София с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ и тези на Синята коалиция.


Хората, които твърдят, че ще управляват заедно след изборите и се възмущават от кампанията 2 в 1 на Бойко и Костов, решиха да нарекат улица в София на фашист №1 в историята Богдан Филов.


Какви неща се случват, щом кметът счупи костица на крака си? А представяте ли се, ако един ден на неговите хора са наложи да управляват България за няколко дни, докато той рита, пътува или е на море...   


За онези, които не знаят или са забравили кой е Богдан Филов, въпреки че писахме по този повод и в понеделник и във вторник, това е човекът, който подписа Тристранния пакт с нацистка Германия, фашистка Италия и Япония. Пак това е човекът, който участва в суспендирането на Търновската конституция, в нея навремето се кълняха първооснователите на СДС.


И пак Филов е автор на и приложител на антиеврейското законодателство година преди да подпише обвързване с Германия.


Благодарение на него на всички евреи в България са конфискувани имотите, а после са разпродадени на днешни реститути.


Представителите на това малцинство са задържани в трудови лагери (като Белене). Отнето им е правото на труд. Дамгосани са с жълти звезди.


20 000 от тях са подготвени за депортация в хитлеристките концлагери на смъртта. Заради масовите демонстрации на българския народ са спасени близо 9000 мъже, жени, деца и старци от Пловдив и Южна България.


Такъв късмет обаче не изваждат 11 363 евреи от присъдинените от “Цар Борис Обединител” и неговия премиер Филов територии. Тези 11 363 души стават на сапун в концлагери.


Правителството на Филов не само ги натиква от лагери във вагони, но и плаща с парите на данъкоплатците превозването им до различните места на смъртта им. В същото време пак с парите на данъкоплатците, гладуващи по онова време, заплаща тълсти министерски заплати на хиляди немски войници – окупатори в България.


И пак Филов изплаща сумите от десетки хиляди левове за партизански глави. Той е автор на показните пиар акции с размахването на същите тези глави и телата на враговете на властта по мегданите на България.


След като официално София призна с решение на Общинския си съвет Богдан Филов за достоен българин за пример и му кръсти улица, какво ли още ни чака, ако хората на Бойко и Костов вземат властта, питаха съветници, гласували против скандалното решение.


Вчера Генералът, с 3-дневно закъснение, побърза да се отрече от хората си. Както преди време се отрече от собствените си думи във възхвала на Възродителния процес.


Всъщност, и Богдан Филов е провел нещо като Възродителен процес. Пратил е, където им е мястото над 11 хиляди невинни хора. На други 9000 съвършено незаконно са отнети домовете и покъщнината, затворени са в лагери и са обречени на безработица и мизерия.


Твърде демократично наистина!


В същото време канадските, американските и немските власти миналата седмица показаха на целия свят как, макар с 64 години закъснение, заловиха живеещ под фалшива самоличност дребен фашист – мъчител от един концлагер.


Това вероятно, ако съдим по логиката на хората на Борисов и Костов, е недемократично и е проява на “тоталитарност” и “комунистически режим”.


Какво “демократите” изтъкват в своя полза? Филов бил забележителен археолог, което е безспорно.


По ирония на съдбата обаче точно София, която сме поверили в ръцете на мнозинството съветници от ГЕРБ и Синята коалиция, беше превърната благодарение на археолога в руини.


Да, имаме предвид англо-американските бомбардировки над столичния град, унищожили красотата на неговия център. Частично тя бе възстановена по времето на кмета Тодор Живков, особено Народния театър и площада около него, но това е друга тема.


Попитан дали не е станала все пак някаква грешка, шефът на сините съветници в София Борислав Бориславов заяви: “Няма грешка”. Това стана в новото предаване на Коритаров по ВВТ, където ексагентът, приятел на президента и на Бойко – Божидар Димитров се опита хем да осъди, хем да оправдае решението на Столичния общински съвет.


Значи Филов - фашист №1, напълно съзнателно е възкресен и реабилитиран от ГЕРБ и Съюза на демократичните сили плюс Демократи за силна България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп