Свързани новини

30.08.2021 10:00

Соня Йончева е певица на годината в Европа

Видян 2461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското сопрано Соня Йончева спечели наградата „Певица на годината” на престижните награди Опус класик 2021 г. за албума „Rebirth” на английски език.„Опус класик” са европейски еквивалент на наградите „Грами”. Официалната церемония по раздаването на наградите ще бъде на 10 октомври в „Концерт хаус”, Берлин. Тя ще бъде предавана по най-големите телевизионни канали в Европа.


    „Много съм щастлива, че печеля тази престижна награда с един албум, който е много близък до сърцето ми.”, сподели Соня Йончева.


 През есента Соня Йончева ще направи серия от концерти с програмата от албума „Rebirth”,  в който наред с класическия репертоар, има и две песни-  българската „ Заблеяло ми агънце” и „Like an Angel passing through my room” („Като ангел минаващ през моята стая”) от репертоара на АББА, за която световноизвестното българско сопрано получава благословията на Бени Андершон от шведската група.   Албумът „Rebirth”,  издаден от Сони класикъл е сред най-продаваните албуми в раздел опера за последната година.


 Соня Йончева стана почетен гражданини на родния си град Пловдив.


     „Щастлива съм, че получавам признанието на моите съграждани. Благодаря, Пловдив за любовта и подкрепата“, каза развълнувана Соня Йончева след тържествената церемония. Председателят на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков връчи на Соня  Йончева Почетен знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.


      Припомняме Ви, че по предложение на кмета на Пловдив Здравко Димитров, Общинският съвет на града гласува Решение №25, взето с протокол №2 от 16.02.2021 г. за удостояване на Соня Йончева  със званието „Почетен гражданин на Пловдив“ заради „изключителния ѝ принос в областта на оперното изкуство и обществения живот, многобройни заслуги за развитието и популяризирането на културата и утвърждаване на националния и международния престиж на град Пловдив, както и за ангажираност и подкрепа на млади български оперни таланти.“


Соня Йончева обеща, че и в бъдеще ще свързва творческите си проекти с родния си град. Соня успя да покаже на децата си Матео и София любими места от  Града под тепетата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…