Да се яде всичко с хляб – по стар народен обичай – се оказва изключително вредна и даже опасна привичка, категорични са учените. На тази щекотлива тема сме посветили днешния ни революционен лайфхак, в който обясняваме защо е така, колко е полезното количество от насъщния и с какво е добре да се комбинира.
Защо хлябът се превръща в заплаха? Защото у нас се използва изключително некачествено брашно и се слагат ударни количества сол и захар – белите убийци, за да се овкусява допълнително. Освен до затлъстяване, а в по-тежките случаи – до диабет, тази отвратителна практика води до повишен риск дори от ракови заболявания, които без друго стават все по-разпространени тук, а смъртността от тях е в пъти по-висока от леталността от коронавирус, сочат официалните данни за 2020 г.
Не е по-весела ситуацията и със захарната болест, разбира се. И тя като рака се „храни” с повишено количество глюкоза.
Ако не ни е възможно изобщо да минем без хляб, съветът на учените е
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 21 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!
Отношенията в семейството, у дома ви могат да