Последните научни изследвания показват, че някои зеленажи като например босилека, спанака, айсберга, не са полезни само с познатите си хранителни свойства. Имат е неподозирано от мнозина положително влияние върху неща, които нямат общо с яденето. На това сме посветили и днешния ни лайфхак.
Споменатите зеленажи се оказват не по-лоша защита срещу вредните ултравиолетови лъчи, отколкото мазилата, които използваме. С тази разлика, че босилекът, спанакът, айсбергът са естествен, а не химически щит и заради това са много по-полезни.
Тяхното основно богатство е изобилието на фолиева киселина. Сред нейните свойства, наред с останалите, е и една особеност, която е изключително важна за всеки от нас.
Тези храни имат солоотделителен ефект. Това е много важно, тъй като нашата нация е сред силно предозиращите с белия убиец, чиято дневна невредна доза от 2 до 5 грама се надминава в пъти. Защото солта не постъпва в организма ни само в директния си вид, но и през сирената и прясното мляко, хляба и всяка друга храна, където се съдържат дози от нея.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
САЩ наложиха вето на резолюция на Съвета ...
бТВ Синема 21 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит
Професионалните ангажименти днес ще ви донесат