Свързани новини

22.07.2021 11:07

Защо сме нашето минало и какво е личната мистика?

Видян 2482 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако не всеки понеделник или около първо число на месеца – този то идва след броени дни, то поне веднъж в годината си казваме, че „късаме с миналото”, „започваме от нулата”, „стартираме всичко от начало”. Това никога не става, защото просто не е възможно. На това сме посветили и днешния ни лайфхак.

Не можем да избягаме, да заровим, да забравим миналото, защото НИЕ СМЕ МИНАЛОТО СИ, категоричен е световноизвестният психоаналитик Пиер Дако. То е нашият източник на информация, а – както вече сме казвали – информация е всичко около нас – от звука и светлината до новините в мрежата. Миналото е също нашата култура – гледната ни точка към света. И също е нашата вътрешна организация/дезорганизация.

„Невъзможно е да изкачим планината, като тръгнем от върха й”, пише Дако и е напълно прав. Това именно е пътят от миналото към бъдещето. То е нашият опит, което според крилата фраза е „другото име на грешките ни”. Всъщност, е и другото име на успехите ни.

Миналото също така е нашето обяснение за всичко, както и нашата представа за онова, което целим, към което се стремим, което очакваме.

„Не можем да узнаем какво има на върха, докато сме в подножието, но можем да да разчистим подножието, за да освободим пътя към върха”, гласи формулата на Дако за отношението към миналото ни по пътя към нашето бъдеще.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на