Свързани новини

14.07.2021 11:47

Излезе нов роман от скандинавската писателка Катрине Енгберг

Видян 1229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 13 юли под знака на ИК "Хермес" излезе продължението на вълнуващия трилър "Наемателката" от датската писателка Катрине Енгберг.


"Стъклени крила" проследява няколко паралелни разследвания в Копенхаген. Те излагат следователите Йепе Кьорнер и Анете Вернер на неподозирани


опасности и ги водят в сърцето на здравната система, където амбициите и алчността са взели превес. Кардиологичната клиника към Държавната болница в Копенхаген. Медицинска сестра пълни спринцовка със смъртоносна доза от животоподдържащо лекарство и влиза в стаята на възрастен пациент. Шест дни по-рано. Разносвач на вестници се натъква на зловеща гледка. Голото тяло на мъртва жена се носи във фонтан в центъра на града. Две години по-рано. Едно момиче се самоубива в психиатрична клиника за деца и юноши. Следователят Йепе Кьорнер трябва да направи връзката между трите случая. Но този път не може да разчита на партньорката си Анете Вернер. Тя е в отпуск по майчинство. Или поне би трябвало да бъде. Паралелните разследвания излагат Кьорнер и Вернер на неподозирани опасности и ги водят в сърцето на здравната система, където амбициите и алчността са взели превес. Дебютният роман на Катрине Енгберг получи възторжени отзиви от читателите и критиката. Камила Легберг – една от най-популярните скандинавски авторки, определи „Наемателката“ като „фантастичен дебют“ и нарече Енгберг „безспорна звезда“. А бестселъровата авторка на Ню Йорк Таймс Кати Райкс пише за романа: Незабравимите герои и брилянтните обрати в сюжета ще запленят читателите.       Втората книга на Енгберг също се нареди сред най-продаваните заглавия от жанра в множество страни. Вижте какво споделят читателите за „Стъклени крила“. Катрин e Енгберг е родена през 1975 г. в Копенхаген, където живее и до днес. Тя има успешна кариера като танцьор и хореограф в телевизията и театъра, преди да започне да пише. „Наемателката“, публикувана в Дания през 2016 г., е дебютът й като писател на криминални романи и първата книга от бестселъровата поредица за полицейски следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер. Още с първата си книга Катрине се превръща в един от най-четените и обичани автори на криминални произведения в Дания. Тя е приветствана за свежия си стил, гениално преплетени сюжети и симпатични герои. От „Наемателката“ са продадени над 100 000 екземпляра в Дания и романът вече е публикуван в над 20 страни по света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева