01/02

Свързани новини

05.07.2021 14:41

Зорница, която беше Динева: Давах последните си пари за семинари, но съм благодарна, че открих Психологията и тя ме спаси

Видян 7452 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Зорница Петкова, която България познава като Динева по фамилията на бащата на трите й деца, прави невероятна изповед пред нас за изпитанията на момиче, изоставено на 1 годинка от баща си, на сестра на инвалид с тежка диагноза, на най-красивата олигархична половинка у нас, на  лицемерието тогава и предателствата след това, на имането и нямането на пари. И на Психологията, която открива не само като наука, на която да се посвети, а и като призвание – първо, за да помогне на себе си, после – и на другите:

 
Как една бивша съпруга на олигарх се освобождава от вътрешните си затвори, за да се превърне в психолог?


При голямата любов, каквато изживях с Йордан Динев, не се вписва нито думата „бивша“, нито думата „олигарх“. В сърцето ми завинаги той ще си остане мъжът, когото най-силно съм обичала, мъжът, с когото съм искала да остарея. Мъжът, на когото исках да сбъдна мечтата – от една жена да има пет деца. Но той има трима сина. И след като Господ ни дари да се докоснем до това щастие – ние имаме дълга да ги предпазваме. Дали заедно, един до друг или поотделно, от разстояние, ние трябва силно да им показваме какво е майчина подкрепа и бащино рамо. Да им бъдем приятели, да им прощаваме и да им предадем знанията и мъдростта си. Казват, че преди душата да слезе на земята, за да отработи уроците си и да си спомни защо сме тук на земята, душата сама избирала народността и родителите си. За мен, предполагам и за Йордан Динев, най-голямото богатство са момчетата ни - три за щастие. Обръщам се към всички родители, за да не правят моята грешка и да губят от времето и енергията си в нестойностни разговори и за хора, които не заслужават компанията ни. Внимание, раздаване и безусловна любов  заслужават най - много децата. Това се отнася за всички деца по света. Та те затова се наричат деца - чисти създания. И ние – родителите, да имаме усещанията, когато те пораснат, да дадем крачка встрани, но винаги да знаят, че сме наблизо. И тези деца, които учат и работят в чужбина. Трябва да дадем свободата на децата си. За мен в родителството основната съставна е обичането. Силно ме докоснаха думите на автора на книгата „Духовен Войн“, че чрез децата си ние общуваме с Бог. Последната книга „Смелостта да възпитаваш“ ме накара да осъзная, че наистина се изисква смелост да възпитаме децата си. Защото се иска смелост от нас, когато се появят големите трудности в родителството като темите: наркотици, алкохол и опасни компании. Ние също сме били деца някога. А относно разделените родители трябва да се стремим да бъдем приятели. Става ми тъжно, когато видя майки и бащи как си отмъщават един на друг и така страдат децата. Моето освобождаване и отключване на затворите ми, справяйки се може би на половина, сбъдвайки си най-голямата момичешка мечта е да се гмурна в света на психологията.


 


 


 


Имам да уча много, споделяйки го сега с вас си спомням за думите на баба: „Човек се учи, докато е жив“. Гордея се че съм кръстена точно на нея. Една голяма жена, останала вдовица едва на 30 години и отгледала и дала дом на трите си деца. Една от тях е моята майка – един от големите ми учители, показали какво означава съдба, състрадание, милосърдие, какво означава да бъдеш отдаден родител. Отдаден към бремето, към кръста, който тя достойно носи и е зачеркнала личната си свобода в името да гледа болната си дъщеря с атрофия на мозъка – моята сестра! Благодарна съм на психологията, която лекува наранената ми душа и използвам в ежедневието си два от най-силните инструменти – наблюдението и най-вече самонаблюдението. Безкрайно съм благодарна на Зорница, че е търсеща и любознателна.

 

Моника Белучи заяви в интервю пред нас, че красотата не е толкова важна: какво е Вашето мнение за това оръжие в психологическите войни?


 

Съгласна съм с Моника Белучи, че красотата не е такъв важен фактор в това един човек да бъде интересен, индивидуален,успял и знаещ ! Както и съм виждала много красиви външности и само толкова !Нищо повече! А относно психологическите войни, за тях е необходим красив ум, красиви постъпки и дела! Красиви послания и красива душевност. Ако човек успее да ги постигне  с годините, ще успее. Особено в тези нови трудни времена ! В ерата на Водолея и изграждането на шестата раса .Започвам все повече да разбирам какви знания ни е оставил големият учител Петър Дънов. Видяхме всички какво значи света да бъде на пауза. Дано сме си взели поуките. Дойдоха времена, в които лъжите се отдръпват встрани - изплуват истините и най -впечатляващото за мене е , че хората свалят маските си и ще им се наложи искат или не да покажат на света истинските си лица!

 

Има ли във Вашата и в съдбата на всеки друг ребром поставен въпрос: парите или живота?


 

 Има, разбира се ! Парите са важни за оцеляването ни. В парите има толкова закодирана енергия. Макар да сме поели по пътя към духовността и много от духовно израстналите учители на високо духовно ниво да успяват да преживяват деня си с три долара - така сподели учителят ни от последното ми обучение. Лично за мен


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще