Свързани новини

05.07.2021 16:52

Кан на Бакалова, Фостър, Пен и Деймън: всяка звезда със свой ден на Кроазет

Видян 3704 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов
Специален пратеник на 19 минути

С пресконференция на журито, председателствано от Спайк Лий, в 15,30 ч. българско време утре започва фестивалът в Кан. Може би за последен път той се открива в Двореца на Кроазет, защото вече е готов новият му дом на другия кански плаж в Ла Бока, който ще ви покажем в следващите дни – истински шедьовър на съвременната архитектура. В 16,15 е първата извънконкурсна прожекция - Историята на филм: Новото поколение, а в 20,25 ч. в Гранд театър Люмиер започва официалната церемония след първия червен килим за тази година с прожекция в тържествената зала на филма Анет на Леос Каракс.
Голямата звезда на първата фестивална вечер ще бъде носителката на почетна палма Джоди Фостър, точно 45 години след дебюта си с Робърт де Ниро в Шофьор на такси – една от култовите премиери в цялата история на феста. Нейният специален ден е 7-и юли, сряда, когато в 16 часа българско време в култовата зала Бунюел тя ще се срещне в свободен разговор с журналисти и кинаджии от цял  свят. Предишната такава среща в последното издание на феста през 2019 г. беше с Ален Делон, който 3 пъти се просълзи по време на беседата, в която разказа неща, които никога не е споменавал.
9-и юли е денят на Мат Деймън.  Той е в Кан за представянето на филма с негово участие Stillwater, в 3 следобед има пресконференция, а в 4 бг време също ще има среща с кинаджии от цял свят в зала Бунюел като Джоди Фостър.
На 11-и юли пресата ще се срещне с Шон Пен, който се връща в Кан, за да представи своя режисьорски и актьорски филм Flag Day за двойнствения живот на един бъща и неговата дъщеря, в който играе със своята лична щерка и сина си. Предишната нощ той ще мине по червения килим за премиерата на своята продукция в конкурсната програма. Вечерта на 11-и юли ще принадлежи на Нани Морети, който ще покаже фирма си 3 етажа за живота в римска кооперация.
12-и юли е денят на Оливър Стоун, който 30 години след култовия си JFK се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от